ProTrac

 

Úton a jövőbe!

A színpadi produkciók dinamikus fejlődése újabb követlmények elé állította a fly-bar rendszereket us. Folyamatosan növekvő terhelési igények, egyre bővülő produkciók, és az egyre nagyobb mechanikai támogatást igénylő megoldások azt eredményezték, hogy az eddigi rendszerek egyre kevésbé váltak alkalmassá a feladat ellátására. Hiánypótló megoldást jelent a ProTrac rendszer, amely egy továbbfejleszett fly-bar megoldás, sok opcióval, amely nagyobb terhelés elviselésre is képes. Ezen felül a nettó terhelhetőség is jelentősen nőtt, köszönhetően a ProTrac könnyűszerkezetes kialakításának.

 

Rendkívüli biztonság

Összehasonlítva a korábban általánosan elterjedt fly-bar rendszerekkel, vagy fém létrás megoldásokkal, a ProTrac drasztikusan csökkenti a vízszintes lehajlást a szerkezeten, így jóval nagyobb teher elviselésére képes. A ProTrac rendszernek gyakorlatilag nincscsen függőleges lehajlása: 24 méteres tartó esetében maximális terhelés mellett is kevesebb, mint 2 cm a szerkezet kihajlása. Külön előny, hogy így a közelben lévő más fly-bar rendszereket sem zavarja, és jelentősen csökken így a potenciális balesetveszély is, hiszen más rendszerekre akasztott eszközök nem akadnak össze. A biztonságosság jegyében a ProTrac rendszerek végére sárga láthatósági kupakot is elhelyezhetünk, megkönnyítve ezzel a technikusok és színészek színpadi munkáját.

 

Egyszerű szerelhetőség

A ProTrac rendszer rendkívüli rugalmasságával lehetővé teszi, hogy különböző hosszúságú elemeket könnyen kombinálhatók és összeilleszthetők legyenek. A proTrac rendszer könnyen és egyszerűen beilleszthető bármilyen színpadi környezetbe a meglévő rendszerek megbontása nélkül is, hiszen a már kiépítésre került drótkötelek és függesztési megoldások tökéletesen illeszkednek a rendszer kialakításához. A számítási módszerek a ProTarc esetében megfelelnek a DIN 56921 szabványnak.