Kör hídelemek

A Prolyte sztenderd skáláján túlmenően a kör alakú és íves rácsostartók is az alkalmazások széles tárházát kínálják számos területen, legyen az akár a kölcsönzési piac vagy az állandó installációk. Gyönyörű szerkezetek építhetők az egyenes és íves rácsostartók kombinációjából.

A Prolyte jól ismert rácsostartó sorozatának komplett skálájáról, ám e sorozatokon kívül a Prolyte kör alakú, íves rácsostartókat és íveket is gyárt, szintén kimagasló színvonalon.

A Prolyte ezeket az íves rácsostartókat magasfokú pontossággal képes gyártani, ezáltal tökéletes, torzulásmentes illeszkedést biztosítva.

Minden kör alakú rácsostartó gyártását erre specializálódott részleg végzi a cégen belül. Ez a részleg a legkorszerűbb hegesztőberendezésekkel rendelkezik, melyek döntő részét saját kutató és fejlesztő részlegük hozta létre. Ezen hegesztőberendezések kör alakú szekciókat gyártanak normál termékként, az elegáns E20 rácsostartótól a kiemelkedően robosztus S66 típusig. Ez biztosítja, hogy a kör minden szegmense bármely pozícióban felszerelhető anélkül, hogy befolyásolná az elkészült kör teljes alakját, illetve integritását. Kör alakú és íves rácsostartók is beszerezhetők minden típusú rácsostartó alkalmazáshoz, kivéve az összecsukható rácsostartókat (S52F, S100F).

 


 

Kör alakú rácsostartó megrendelésének menete

Amennyiben kölcsönzési célokra szükséges, akkor rendszerint azt javasoljuk, hogy rendeljenek meg teljes köröket, 4, 8, 12, 16 szegmensből. Ilyen konstrukció esetén a körök különböző szerkezetekben felhasználhatók az ábrán bemutatottaknak megfelelően.

Azon szegmensek száma, melyeket valamely kör tartalmazni fog, a kör sugarától függ. A maximális hajlítható csőhossz 5 m, ezért egyik szegmens sem lehet hosszabb ennél.

A 3 és 4 méter közötti átlagos hosszakat a legegyszerűbb mozgatni, szállítani és tárolni. Ennek megfelelően azt tanácsoljuk vevőinknek, hogy megrendeléskor ezt tartsák szem előtt. Ezenkívül a háromszögletű rácsostartókból kialakított körök esetén kérjük ne feledjék el megadni, hogy az apex kívül, belül, vagy felül legyen-e elhelyezve.

Kör gyártása

Bár a Prolyte cég nemrégiben hozta fel a kör alakú rácsostartók gyártását a géppel segített gyártás olyan szintjére, mint az egyenes rácsostartókét, a kör alakú és az íves rácsostartók gyártása még mindig eltér a hagyományostól.

Az íves rácsostartó komponensek gyártása viszonylag több ideig tart, mivel minden egyes csövet arra a konkrét sugárra kell hajlítani, mellyel rendelkeznie kell, ha már üzemben van, mint a rácsostartó keresztmetszet öveinek egyike. Ez azt jelenti, hogy egy íves rácsostartóban legalább 2 különböző csősugár van jelen: a belső és a külső sugár.

Mindegyik cső kizárólag azon ívterület fölött kerül meghajlításra, amely a három henger közé beilleszkedik. Az egyes meghajlított görbéken fellépő veszteség mindegyik végen kb. 20-25 cm, ezért a sztenderd 6 mm-es extruziós hossz kb. 5,5 m íves hosszt hagy meg. Ez korlátozza az egyes ívek hosszát, melyek a sztenderd köröket alkotják.

A kör és az ív gyártását befolyásoló másik tényező a diagonálok elhelyezése. Bár ez könnyen elvégezhető az egyenes rácsostartók előre beállított diagonálpozicionáló-berendezése esetén, nem létezik (még) ilyen dolog a körökhöz, és minden függőleges diagonált kézi úton kell pozícionálni.

 

Minden egyes csőtípus esetén a sugár korlátozott. Ha a sugár kisebb, a rácsostartó:

 

Az a szint, ameddig a hajlítás kielégítően elvégezhető, az alábbi három tényezőtől függ:

  1. A cső külső átmérője: Ez közvetlenül befolyásolja az inercianyomatékot és a hajlítással szembeni ellenállást.
  2. A cső falvastagsága: Ez szintén befolyásolja az inercianyomatékot és ennél fogva a hajlítással szembeni ellenállást, ahol a vastagabb falak igyekeznek kevésbé érzékenyek lenni a felület morzsolódásával szemben, sokkal több időt és energiát igényelve ahhoz, hogy ténylegesen ív alakúra hengereljék őket.
  3. A cső ötvözete: Az alacsonyabb minőségű ötvözetek hidegen történő deformálása könnyebb.

A külső cső külső méreteinek kör átmérőire hivatkozunk. A csövek hajlításakor a belső cső belső oldala jelenti a korlátozó tényezőt.

 

Ez az alábbi abszolút minimális körátmérőket adja, amelyek gyártása anélkül lehetséges, hogy a cső felülete túl nagy mértékben leromlana és a szilárdság lecsökkenne:

 

"E" típus (32 x 1,5 mm)

A cső minimális hajlítási sugara: 400 mm
Minimális körátmérő 1,5 m

 

"X" típus (51 x 2 mm)

A cső minimális hajlítási sugara: 1000 mm
X30 D&V Minimális körátmérő 2,6 m
X40 D&V Minimális körátmérő 2,8 m

 

"H" típus (48 x 3 mm)

A cső minimális hajlítási sugara: 800 mm
H30 D&V Minimális körátmérő 1,9 m
H40 D&V Miniimális körátmérő 2,1 m

 

"S" típus (50 x 4 mm)

A cső minimális hajlítási sugara: 1300 mm
S36R Minimális körátmérő 3,1 m
S36V Minimális körátmérő 3,3 m
S52V Minimális körátmérő 3,7 m
S66R Minimális körátmérő 3,6
S66V Minimális körátmérő 4,1